Skip to main content

Despre noi

Senat Junior s-a născut din dorința de a explica pe înțelesul copiilor rolul și importanța Senatului, în special, și al Parlamentului în general. Dar și pentru a veni în sprijinul școlii și al orelor de educație socială.
Suntem aici să dăm acces copiilor la procesul complex prin care iau naștere legile în România.

Teme și concepte care până acum păreau rezervate doar adulților vor fi discutate și explicate simplu și direct, pentru că niciodată nu este prea devreme să înțelegi drepturile și responsabilitățile de cetățean. 

"Am crezut în necesitatea acestui proiect de la bun început. Nu mi-am pus problema dacă se va face, ci când :) Iar fiecare întâlnire între elevi din toată țara și senatorii din Grupul de prietenie copii - senatori, parte a Senat Junior, a demonstrat că era mare nevoie de această platformă de dialog direct", Laura Hora, inițiatoarea și coordonatorul programului Senat Junior.


***


COMUNICATE DE PRESĂ ȘI APARIȚII MEDIA
 


Comunicat Senatul României
București, 1 iunie 2022
 - Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României i-a invitat pe copii și pe părinți la un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor, intitulat Senatul Copiilor. 
Citește aici întregul comunicat al Senatului


Comunicat UNICEF:

Cu această ocazie, a fost lansată platforma online, senatjunior.ro, un instrument accesibil celor mici, care explică într-un limbaj accesibil ce este Senatul, cum funcționează, ce sunt legile și cum sunt create, dar și multe alte informații despre procesul legislativ. Este primul website al unei instituții din România dedicat copiilor. 
Citește întregul comunicat al UNICEF aici


Știre News.ro: Cu această ocazie, Senatul României lansează primul site al unei instituţii publice din România dedicat exclusiv copiilor, senatjunior.ro. Senatul pune astfel în valoare interesul sporit pentru copii şi educaţia lor.Știre AGERPRES: Cu această ocazie, a fost lansată platforma online, senatjunior.ro, un instrument accesibil celor mici, care explică într-un limbaj accesibil ce este Senatul, cum funcţionează, ce sunt legile şi cum sunt create, dar şi multe alte informaţii despre procesul legislativ.


Știre Mediafax: De 1 Iunie, Senatul României își deschide porțile pentru toți copiii.