Skip to main content

Argumente și idei bune de la copiii din Matca, județul Galați

Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir din Matca, județul Galați, a înscris clasele a VII-a A, a VII-a B, a VIII-a C și a VIII-a A în proiectul Senat Junior. Răspundem mereu cu drag solicitărilor și ne bucurăm de vizitele față în față!
Senatorul Marius Humelnicu a procedat ca de fiecare dată în cadrul Senat Junior: a explicat bicameralismul, a prezentat Senatul și rolul său și, partea preferată a copiilor, a prezentat modul în care iau naștere legile și cum decurge procesul legislativ.
Tot la Matca, Marius Humelnicu s-a întâlnit cu clasele a VII-a A și a VIII-a A ale Școlii Gimnaziale Adventiste, exact la vârsta la care au învățat la clasă despre separația puterilor în stat și despre Parlament.

Mulțumim profesorilor acestor copii implicați în discuțiile cu senatorii, pentru interesul arătat proiectului dezvoltat de Senatul României și, mai ales, pentru modul în care le-au inspirat încredere și curaj să își exprime punctul de vedere și să-l susțină, mai ales în fața unui senator! 😊
Felicitări tuturor copiilor care au intrat în dialog la Matca, despre legi și propuneri de inițiative legislative, cu argumente puternice și idei foarte bune!