Skip to main content

Fără uniform școlară, dar cu 6 ore de sport pe săptămână – inițiative dezbătute cu elevii

Pentru clasa a VII-a a Școlii Sfântul Nicolae, din București, întâlnirea cu senatorul Ștefan Pălărie, în cadrul Senat Junior, a fost un exercițiu interactiv de democrație pe care elevii l-au apreciat și în care s-au implicat total, convinși fiind că va fi o experiență inedită. 

Discuțiile foarte interesante au început de la mecanismele funcționării statului român și au continuat până la importanța votului.
Elevii au fost mici parlamentari cărora li s-au propus legi spre a fi votate: uniformă obligatorie în școli, 6 ore de sport pe săptămână și o oră pe săptămână de dansuri populare. S-a respectat procedura de vot, s-au numărat voturile pentru, contra și abținerile, dar nu înainte de a fi dezbată fiecare inițiativă în parte.
De asemenea, copiii au propus legi, le-au susținut și le-au votat.

S-a pus pus în discuție și importanța autoevaluării elevilor, ca un factor decisiv în procesul lor de evoluție, dar și feedback-ul pe care elevii îl pot acorda profesorilor lor.
În final, cu toții s-au declarat încântați de activitate și au fost curioși când mai pot participa la astfel de acțiuni, dar și când pot vizita Palatul Parlamentului :) 

Mulțumim pentru implicare și entuziasm, atât copiilor, cât și profesorilor de la clasă!