Skip to main content

Senat Junior a ajuns la Bănița, Hunedoara

Senatoarea Lucia Muntean s-a întâlnit cu elevii de la 𝐁𝐚̆𝐧𝐢𝐭̦𝐚, județul Hunedoara – 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐯𝐞𝐜𝐡𝐞 𝐯𝐚𝐭𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞i – cum îi place să o numească: “Am avut ocazia să interacționez cu o clasă de învățământ gimnazial. Copiii au venit îmbrăcați în costume  populare și au ascultat tot ceea ce le-am povestit despre Parlamentul României, despre inițierea legilor, despre parcursul lor și nu în ultimul rând despre drepturile copiilor. Emoțiile pe care le-am simțit cu toții au fost cumva împărțite, în sensul că pe mine m-a impresionat ținuta lor, iar pe ei faptul că aveau ocazia să vorbească chiar în clasa lor cu un senator al României.”

Mulțumim profesorilor care au înscris în proiectul Senat Junior școala de la Bănița. Viitorul învățământului rural arată mai bine cu astfel de oameni implicați. 
Am aflat că la Școala Gimnazială Bănița sunt înscriși 56 de copii în 4 clase simultane (2 primare și 2 gimnaziale) și o grupă mixtă de grădiniță. Unii dintre copii vin de la distanțe foarte mari cu microbuzul școlar. Este cu atât mai important efortul tuturor, copii, părinți, profesori! 


Proiectul Senat Junior continuă!