Skip to main content

"Să construim școli noi", a cerut o fetiță de clasa a II-a

Clasa a II-a B, a Școlii Gimnaziale 133 din Bucuresti, profesor învățământ primar Cristescu Daniela, a avut cele mai multe propuneri și inițiative din istoria întâlnirilor elevi - senatori de până acum. Senatoarea Silvia Dinică, membră a Grupului de prietenie copii - senatori, a avut prima întâlnire online, după succesul întâlnirilor în format fizic, din luna ianuarie.  

După ce au stabilit singuri că senatorii sunt cetățeni români și ajung în Senat prin vot, cei mici au aflat că aceștia sunt împărțiți în cadrul Senatului pe comisii, așa cum ei sunt împărțiți în cadrul școlii pe clase. Silvia Dinică le-a explicat cum decurge o zi a unui senator la Parlament, povestindu-le ce program are chiar în ziua întâlnirii cu ei. Și, de asemenea, ce se întâmplă cu o inițiativă legislativă, cum este susținută de inițiator și cum este dezbătută în comisii și în plen, cu argumente pro și contra. 


A urmat o ploaie de idei de proiecte legislative: să se modernizeze școlile; să se construiască blocuri; să nu mai poluăm; să se studieze în școală materii noi despre tradițiile românești; să ajutăm oamenii săraci; să nu mai existe războaie și foame; să nu mai fure nimeni; să existe mai multe școli; să fie mai multe adăposturi pentru animale, etc. 
"Dacă vă lăsăm o zi în Senat atingeți toate problemele societății!", le-a spus la finalul întâlnirii Silvia Dinică, impresionată de propunerile copiilor. 

Felicitări tuturor copiilor! Și bine ați venit în Grupul de prietenie copii - senatori, în cadrul Senat Junior!