Skip to main content

Copii pentru copii, de Crăciun, la Senat

🎄Senatul României împreună cu World Vision Romania au dăruit celor peste 100 de copii de la Școala Gimnazială din comuna Unirea, județul Călărași, o experiență de suflet, în cadrul evenimentului "Copii pentru copii" inițiat de președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, și președinta Comisiei pentru învățământ, senatoarea Monica Cristina Anisie.

📝🇷🇴Cei mici au devenit exploratori de Crăciun, descoperind atât locul unde iau naștere legile în România, cât și modul în care pot intra în dialog cu parlamentarii, dar și cu elevii altor școli din București, de la care au primit daruri personalizate.

🎅Profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 79, ai Colegiului Național "Emil Racoviță", ai Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu", ai Școlii Gimnaziale nr. 56, ai Școlii Gimnaziale nr. 62, ai Școlii Gimnaziale "Tudor Arghezi", Școala Iancului, Școala Gimnazială nr. 66, și Școala Gimnazială Dragomirești Ilfov, au colindat și au ascultat la rândul lor colindele tuturor copiilor și au primit și oferit daruri de Crăciun.

"Mă bucur foarte mult că ați reușit să ajungeți. Acest eveniment, "Copii pentru copii", arată cât de importanți sunteți voi, copiii, pentru noi. Este la fel de important să vă ajutați unii pe ceilalți, să fiți prieteni unii cu ceilalți", le-a spus președintele Senatului copiilor din Călărași.

🎁Evenimentul "Copii pentru copii" deschide seria activităților dedicate copiilor în Senat, în luna cadourilor și a faptelor bune. Este, de asemenea, primul organizat în parteneriat cu World Vision România. 

🤝Senatul României s-a alăturat inițiativei World Vision România, care a lansat o campanie pentru a oferi în perioada sărbătorilor de iarnă o primă experiență precum mersul la un târg de Crăciun, la o instituție sau în alte excursii pentru 2.500 de copii din mediul rural. Peste 75% dintre copiii de la sate nu au mers la un spectacol de Crăciun sau într-o excursie în vacanţa de iarnă.

☝Senatul României este prima instituție publică din România care a dezvoltat un proiect dedicat în exclusivitate copiilor, Senat Junior.