Skip to main content

Senat Junior, prezent la lansarea culegerii digitale Cartea Copiilor ResponsabiliAsociația Amprenta de Bine în parteneriat cu Senat Junior și împreună cu instituțiile școlare care au implementat proiectul Treptele Drepturilor Copiilor au lansat o culegere digitală de activități în școli cu titlul
Cartea Copiilor Responsabili - Noi știm ce drepturi și responsabilități avem! Voi știți? 
Cel mai ilustrat drept de către copii, în cadrul acestui proiect, a fost dreptul la educație.

Culegerea, în această primă ediție, cuprinde materiale trimise de 45 de școli din România și Republica Moldova, create de elevi și profesori, pe tema drepturilor copilului. Fiind o resursă deschisă, se va actualiza permanent cu noi informații și prezentări.

Materialul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul asociației Amprenta de Bine: https://amprentadebine.ro/trepte/

Amprenta de Bine a dus proiectul Treptele Drepturilor Copiilor, dedicat atât elevilor cât și profesorilor, gratuit, în peste 635 de unități pentru copiii din România și Republica Moldova – școli, centre de detenție minori, centre pentru copiii instituționalizați, cluburi școlare. În urmă cu un an, asociația AdB a personalizat cu drepturile copiilor treptele care duc spre loja invitaților din sala de plen a Senatului. 

Senat Junior încheie, astfel, seria evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe data de 20 noiembrie.